Rikken bestrating en groenvoorziening
Het adres voor ontwerp, aanleg en onderhoud

Tuinontwerp

Voordat wij beginnen met het opstellen van een tuinontwerp, is het zaak kennis te maken op de locatie zelf. Zo kunnen de wensen en behoeften van u als klant worden vastgesteld en kan de locatie worden bekeken. Bij het bekijken van de locatie begint het gehele proces te lopen: indrukken van de omgeving, de bereikbaarheid en de bouwstijl van het huis of bedrijfspand. Tijdens het gesprek zullen een aantal zaken worden opgehelderd, zoals een aantal voorwaarden waar de tuin aan dient te voldoen. Wilt u graag een onderhoudsvrije tuin, of geniet u juist van het tuinieren in alle jaargetijden? Houd u van een strak ontwerp met rechte lijnen, of gaat u liever voor een modern ontwerp waarbij speelse contouren aanwezig mogen zijn?  

De volgende stap is het opstellen van een schetsontwerp, waarbij er een ontwerp wordt gemaakt dat voldoet aan alle wensen uit het eerste kennismakingsgesprek. Het ontwerp zal worden opgesteld vanaf een volledig kale situatie, zodat de tekening overzichtelijk is en eenvoudig te lezen. Er wordt hierbij een grove schets opgesteld van de ruimte, de definitieve inmeting zal pas gebeuren nadat het schetsontwerp is behandeld, de materialen zijn vastgesteld en de voorlopige offerte is bekeken.

Nadat bovenstaande zaken zijn voltooid, kan er worden begonnen met het definitieve ontwerp. De tuin wordt ingemeten, alle benodigde gegevens worden verzameld en de aandachtspunten uit het eerste en tweede gesprek worden meegenomen. Het definitieve ontwerp zal worden uitgewerkt als plattegrond, zodat de tekening tevens dient als bouwtekening voor onze medewerkers. Wilt u het definitieve ontwerp laten aanvullen met een 3D-visualisatie? Bespreek samen met ons de mogelijkheden!

Indien gewenst behandelen we in samenwerking met u het laatste onderdeel met betrekking tot het beplantingsplan, verlichtingsplan en onderhoudsplan. Door onze vakkennis zijn wij in staat een evenwichtig plan te maken, waardoor u in ieder jaargetijde kunt genieten van een sfeervolle, blijvend groene tuin. Deze fase is echter aanvullend en niet benodigd indien de renovatie uitsluitend de aanleg omvat.

Kostentabel tuinontwerp

In onderstaande tabel worden de prijzen voor het tuinontwerp weergegeven. Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% BTW. 

Oppervlakte

Ontwerp 2D

Ontwerp 2D & 3D

0-100 m2

€ 449

€ 599

101-250 m2

€ 599

€ 799

251-500 m2

€ 899

€ 1.099

501-750 m2

€ 1.199

€ 1.349

751-1000 m2

€ 1.299

€ 1.599

1001-1500 m2

€ 1.449

€ 1.849

1501+ m2

€ op aanvraag

€ op aanvraag

Bovenstaande bedragen omvatten een kennismakingsgesprek, bij ons of op locatie, een gedetailleerd 2D-ontwerp, eventueel een uitgebreide 3D-visualisatie inclusief film en sfeerbeelden en een presentatie bij ons of op locatie. Bij bovengenoemde bedragen dienen de maten van het te ontwerpen oppervlak aangeleverd te worden door u. Indien dit niet voorhanden is zal er worden ingemeten op locatie door onszelf. Neemt u hiervoor contact met ons op! 

Tevens bevatten onze tuinontwerpen een visualisatie van de aanplanting en verlichting. Wilt u een beplantings- of verlichtingsplan op maat? Neemt u hiervoor contact met ons op.

E-mailen
Bellen
Map
Info