Rikken bestrating en groenvoorziening
Het adres voor ontwerp, aanleg en onderhoud

Moderne tuin

Een samenspel van materialen, zowel symmetrische als asymmetrische lijnen en het verwerken van de allerlaatste trends op het gebied van het buitenleven. Een moderne tuin kenmerkt zich door een aantal factoren, waaronder het creëren van zichtlijnen, verwerking van de meest recente materialen en de aanvulling van elementen zoals een vlonder, overkapping of vijver.

Het materiaalgebruik speelt een grote rol bij het ontwerp van een moderne tuin. Een van de allerlaatste trends in het buitenleven is het gebruik van duurzame materialen, waarbij het onderhoudsniveau zo laag mogelijk is. Een moderne tuin heeft dan ook een evenwichtig beplantingsplan waarbij gering onderhoud benodigd is. Bij het gebruik van duurzame materialen wordt er veelal gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit in bestrating, waarbij er vele jaren geen tot weinig omkijken naar is. Voorbeelden hiervan zijn keramische tegels of betontegels met een toplaag. Bij een modern ontwerp worden er veelal grote tegels gebruikt, om zo de ruimte te versterken, te vergroten en de zichtlijnen duidelijk te maken. Daarnaast zijn er diverse elementen aanwezig zoals waterpartijen, houtwerken of muurelementen.

Bekijk onze particulieren projecten pagina om enkele van onze moderne projecten in te kijken of bekijk de fotocollage op deze pagina.

Strakke tuin 

Overzichtelijk, rechtlijnigheid, de aanwezigheid van grote bestratingslementen, symmetrie, het spelen met niveau’s en onderhoudsvriendelijk. Een strakke tuin kenmerkt zich door een aantal factoren, waarbij de belijning van het straatwerk en het strak gesnoeide groen een grote rol spelen. Door te werken met enkele prominent aanwezige materialen zal uw tuin een strakke uitstraling krijgen.

Een strak vormgegeven tuin begint met het juiste ontwerp, waarbij de materiaalkeuze alles bepalend is. Het verwerken van grote bestratingselementen zoals betontegels, natuursteen of keramiek, het aanbrengen van rechtlijnige bloemborders, het toevoegen van diverse strak te snoeien heesters en siergrassen en het gebruik van neutrale kleuren zijn belangrijk in een strakke tuin. Om deze elementen eruit te laten springen kan er gekozen worden voor een hoogwaardige bestrating rondom de grote tegels van bijvoorbeeld gebakken klinkers, het aanbrengen grind of het realiseren van een gazon. Aanvullende elementen zoals afscheidingswanden, overkappingen en vijvers behoort ook tot de mogelijkheden indien de contouren behouden blijven en er wordt gewerkt met een strakke materiaalsoort. Een strakke tuin bevat veelal onderhoudsvriendelijke beplanting en bestrating.

Bekijk onze particulieren projecten pagina om enkele van onze moderne projecten in te kijken of bekijk de fotocollage op deze pagina.

Landelijke tuin

Een natuurlijke omgeving, veel groen, natuurlijke materialen en het aanbrengen van de juiste beplanting. In een landelijke tuin ben je een met de natuur, waarbij het aanbrengen van het groen in combinatie met de juiste materialen voor een sfeervol, landelijk effect zorgen. De keuze voor natuureigen materiaal is hierbij een belangrijk speerpunt.

Het verwerken van bestratingsmateriaal zal in een landelijk vormgegeven tuin minimaal zijn, waarbij er veelal oog is om de natuurlijke omgeving bij de tuin te betrekken. De bestrating zal bestaan uit een natuurlijke kleur, zoals bruinrood in de vorm van bijvoorbeeld een gebakken klinker of een neutrale natuursteen tegel, bijvoorbeeld Oud-Hollands. Overige (semi) verharding zal bestaan uit grind of split. Bij een landelijke tuin spelen de speelse vormen, zoals slingerende tuinpaden of het creëren van diverse beschutte zitplekken een grote rol. Daarnaast speelt de beplanting een grote rol, waarbij de borders worden aangeplant met beplanting op diverse hoogteniveau’s, verschillende heesters, bomen, bodembedekkers en veel kleur. Het aanbrengen van waterpartijen of houtwerken zoals een pergola welke begroeid wordt versterken het landelijke effect in een tuin.

Bekijk onze particulieren projecten pagina om enkele van onze moderne projecten in te kijken of bekijk de fotocollage op deze pagina.

Minimalistische tuin

Rust, eenvoud, sobere lijnen en het gebruik van slechts één of enkele materialen. Een minimalistische tuin kenmerkt zich door de balans in het materiaalgebruik in combinatie met een rustgevende, groene omgeving. De lijnen lopen grotendeels rechttoe rechtaan waarbij er een of enkele grote vlakken worden gecreërd met bestrating met omliggend groen of semi verharding zoals grind of siersplit.

Eenheid in het materiaalgebruik, waarbij veelal bestrating met een natuurlijke kleur of uitstraling wordt gebruikt, is kenmerkend voor een minimalistische tuin. Veel gebruikte materialen zijn natuursteen tegels, tegels met karakter zoals bijvoorbeeld oud-Hollands of klinkers met een natuurlijke kleur zoals roodbruin. Het groen dat wordt aangebracht beperkt zich grotendeels door het geringe aantal borders dat wordt aangeplant met één of enkele soorten beplanting, zoals siergras. De aanwezigheid van een gazon versterkt het minimalistische effect bij diverse bestratingssoorten. Het aanbrengen van extra natuurlijke tinten zoals houtwerken versterken de landelijke uitstraling, zonder dat het te modern wordt. Het meest voorkomende kleurgebruik bij het minimalistische is echter grijs, roodbruin of donker groen. Een minimalistische tuin bevat vaak een groot bestraat oppervlak.

Bekijk onze particulieren projecten pagina om enkele van onze moderne projecten in te kijken of bekijk de fotocollage op deze pagina.


E-mailen
Bellen
Map
Info