RIKKEN BESTRATING EN GROENVOORZIENING
 

HOE WERKEN WIJ?

Duidelijkheid, daar houden we van. Onze manier van werken gebeurt op een vaste manier, in een vaste volgorde. Op deze pagina vertellen wij u meer over onze werkwijze. Zo kunt u zichzelf voorbereiden voor wat komen gaat en weet u op ieder moment in welk stadium het project zich bevindt. Om tot een optimaal resultaat te komen, onderhouden wij tijdens het project intensief contact met de klant. Uw tuin, uw wensen, onze zorg. 

WERKWIJZE

1. KENNISMAKINGSBEZOEK

  • Doel: het ontdekken van uw wensen en behoeften

Nadat u contact heeft opgenomen met Rikken bestrating zal er een oriënterend werkbezoek worden afgelegd. Waar anders kan de situatie het beste worden bekeken als op de plek zelf? Tijdens deze eerste ontmoeting zal de huidige situatie worden bekeken, word er een inventarisatie gemaakt van de te volgen werkzaamheden en bespreken we de mogelijke keuze's voor uw droomtuin of bedrijfsterrein. Wilt u een strakke, moderne tuin met veel bestrating of juist een groene tuin? Gaat u voor symmetrische lijnen met tegels of juist voor een speels karakter met bestrating? Hoe ziet u de toekomstige situatie voor zich? Alle zaken komen tijdens dit eerste gesprek aan bod. Door uw wensen bespreekbaar te maken, kunnen wij een goed beeld schetsen voor het schetsontwerp.

2. OPSTELLEN SCHETSONTWERP

  • Doel: visualiseren van de mogelijkheden

De tweede stap in het proces is het opstellen van een voorzichtig schetsontwerp. Het uitgangspunt hierbij is het kennismakingsgesprek waarbij uw wensen en behoeften zijn vastgesteld. De materialen die zijn besproken zullen worden verwerkt in het ontwerp. Indien u nog geen keuze heeft kunnen maken, zal er een suggestie worden gedaan op basis van de huidige architectuur en uw persoonlijke voorkeur. Desgewenst zal er een bezoek aan één van onze leveranciers plaatsvinden. Bij het voorlopige schetsontwerp zal ook een voorlopige offerte worden bijgevoegd. In het verdere proces waarin de details worden vastgesteld en er nog wijzigingen kunnen optreden, zal ook de offerte worden aangepast. Hierdoor krijgt u een eerste indruk van het ontwerp en het kostenplaatje.

3. VERVOLGGESPREK

  • Doel: optimaliseren tuinontwerp

Het voorlopige ontwerp en bijbehorende offerte worden besproken tijdens het vervolggesprek. Gaat u liever voor andere zichtlijnen? Kiest u toch liever voor een andere kleur tegel? In deze fase van het project is het zaak alle details vast te leggen en een weloverwogen keuze te maken. Het budget dat beschikbaar is word afgestemd op de materiaalkeuze en in samenspraak met u zal een definitief ontwerp worden gemaakt. Bij dit gesprek hoort ook een definitieve inmeting van uw tuin of bedrijfsterrein, zodat het definitieve ontwerp zorgvuldig kan worden ontwikkeld.  Indien gewenst kan het uiteindelijke ontwerp worden verwerkt in een 3D-ontwerp, waarbij het project word gevisualiseerd. Hierbij zal er een inkijk worden gegeven in de toekomstige gewenste situatie.

4. DEFINITIEF ONTWERP EN BIJPASSENDE OFFERTE

  • Doel: voorbereiding voor de aanlegfase

De laatste stap voor de aanlegfase van start kan gaan is het bespreken van het definitieve ontwerp met een bijbehorende gedetailleerde offerte. Alle aanpassingen uit het vervolggesprek zijn verwerkt in het ontwerp en de kostenraming. Op basis van het definitieve ontwerp kunnen de materialen worden besteld en zullen de werkzaamheden worden ingepland zodat u weer waar u aan toe bent. Het ontwerp zal daarna worden omgezet in een bouwtekening, welke leidend zal zijn in het verdere traject. De prijs op de offerte is de definitieve prijs voor de werkzaamheden, waardoor u nooit voor verrassingen komt te staan. Een kleine aanpassing is tijdens het traject mogelijk, mits het budget niet wordt overschreden. 

5. AANLEG VAN UW DROOMTUIN OF BEDRIJFSTERREIN

  • Doel: het vervullen van uw wensen en behoeften

Het papierwerk is voldaan, het ontwerp is definitief en goedgekeurd en de offerte is akkoord. Er kan worden gestart met het realiseren van uw droomtuin of bedrijfsterrein. De aanlegfase kenmerkt zich door een stapsgewijze opbouw van werkzaamheden. Alle besproken onderdelen worden met uiterste zorg gerealiseerd, waarbij in elke stap van het traject duidelijk wordt wat het eindresultaat zal opleveren. Gaandeweg het traject vordert ontwikkelt het ontwerp zich in de realiteit. Met ons vakbekwame personeel zorgen wij voor een complete renovatie, waarbij kwaliteit voorop staat. Het einde van het project komt steeds dichterbij, waarbij uw droom wordt gerealiseerd. 

6. BEPLANTING, VERLICHTING, ELEKTRA EN OVERIGE ZAKEN

  • Doel: extra dimensies aan uw tuin/bedrijfsterrein

Het aanbrengen van groen, sfeerverlichting en overige zaken geven uw tuin of bedrijfsterrein een extra dimensie. De aanwezigheid van een diverse mix aan groensoorten geven uw tuin een speels karakter, terwijl een veelvoud van dezelfde planten uw tuin een strak uiterlijk geeft. De sfeer die wordt geambieerd wordt mede bepaald door de aanwezige verlichting. Daarnaast biedt de aanwezigheid van stopcontacten of overige elektra u een hoop gemak en de mogelijkheid een eigentijdse invulling te geven aan uw tuin of bedrijfsterrein. In samenspraak met u als klant kan er een beplantingsplan, verlichtingsplan of een plan voor overige elektra worden opgesteld, inclusief een bijpassende kostenraming. 

7. NAZORG EN ONDERHOUD

  • Doel: een blijvend mooi resultaat

De aanleg is voltooid, uw tuin of bedrijfsterrein is compleet gerenoveerd, het genieten kan beginnen. Om zo lang mogelijk te kunnen van het resultaat te kunnen genieten, is onderhoud benodigd. Iedere tuin heeft onderhoud nodig, de natuur ontwikkelt zich en zit nooit stil. Het groen verwilderd wanneer het niet tijdig word gesnoeid, het gebruiksgemak neemt af en het genieten stopt. Wij bij Rikken bestrating en groenvoorziening nemen u graag het onderhoud uit handen en stellen in samenspraak met u een onderhoudsplan op. Of het nou gaat om groot of klein onderhoud, eenmalig of periodiek, graag bespreken wij de mogelijkheden. Voor al het mogelijke onderhoud kunt u bij ons terecht. 

E-mailen
Bellen
Map
Info