RIKKEN BESTRATING EN GROENVOORZIENING
 

TUINAANLEG 

Het gerealiseerde tuinontwerp verdient een vakkundige verwerking tijdens de aanlegfase. Tijdens deze fase zullen onze hoveniers en stratenmakers van start gaan met het creëren van uw droomtuin of bedrijfsterrein. Met de door de jaren heen verkregen vakkennis en passie realiseren we, in samenspraak met u als klant, een verzorgde aanleg. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent!

HOE WIJ AANLEGGEN

Wanneer de ontwerpfase is afgerond en er in samenspraak een akkoord is gegeven over de aan te leggen tuin, zal er worden gestart met de aanlegfase. Deze fase kenmerkt zich door een stapsgewijze opbouw, waarbij de werkzaamheden elkaar logisch opvolgen om zo het beste resultaat te behalen. Door deze werkwijze aan te houden, kunnen onze werknemers gestructureerd te werk gaan en kunnen zij u te allen tijden inlichten over waar het project staat.

In het beginstadium van de aanlegfase zal de tuin vakkundig worden geanalyseerd door diverse lijnen en hoogtes uit te zetten. Hierdoor worden de kaders voor u als klant duidelijk, maar weten onze medewerkers ook met welke lijnen en hoogtes rekening moet worden gehouden. Het meten en uitzetten zal gebeuren met behulp van professionele meetapparatuur, waardoor er een juist beeld wordt gecreëerd en de fouten worden geminimaliseerd.

De contouren van de aan te leggen tuin of bedrijfsterrein worden zichtbaar in de volgende fase. Hierbij worden de kantopsluitingen aangebracht op het werkterrein. Hierdoor worden de definitieve kaders vastgesteld en worden afscheidingen van straatwerk, (verhoogde) bloemborders, gazon, waterpartijen, schuttingen en dergelijke duidelijk. De lijnen zijn daarmee getekend, het inkleuren kan beginnen.

De volgende fase is het aanbrengen van de bestrating, waardoor alle kaders worden gevuld. De tuin begint vorm aan te nemen en het wordt duidelijk waar u straks kunt genieten. De bestrating wordt vakkundig gelegd door ervaren stratenmakers, waarbij kwaliteit erg belangrijk is. Wij werken met professioneel gereedschap om alle materialen zo vakkundig mogelijk te kunnen verwerken.

Nadat alle bestrating is aangebracht, is het tijd voor de afrondende werkzaamheden. Hierbij wordt het straatwerk indien mogelijk afgetrild, afgezand of uitgevoegd en schoongemaakt. De bloemborders zullen worden afgevuld met verse grond en indien benodigd worden overige ruimtes voorzien grind of split. De tuin zal worden schoongemaakt om een optimaal resultaat te behalen. Uw droomtuin of bedrijfsterrein is klaar voor de laatste fase, het aanbrengen van beplanting en/of sfeerverlichting.

De laatste fase is het aanplanten van de bloemborders, waardoor uw tuin of bedrijfsterrein kleur krijgt, de tuin gaat leven en er sfeer wordt aangebracht. Indien gewenst wordt alle elektra zoals sfeerverlichting aangesloten, waarmee de sfeer naar een hoger niveau wordt gebracht. De tuin is klaar voor gebruik! 

E-mailen
Bellen
Map
Info