RIKKEN BESTRATING EN GROENVOORZIENING
 

TUINONTWERP DOETINCHEM

Een tuinontwerp is de basis voor iedere tuin. Bij Rikken bestrating en groenvoorziening snappen wij als geen ander hoe die tuin moet worden vormgegeven. Onze architecten maken van uw tuin een droomtuin. Een passend tuinontwerp is te realiseren voor iedere situatie!

''Wij willen graag een moderne leeftuin, met ruimte voor privacy, het accentueren van de groene omgeving en met een strakke overkapping als eyecatcher. De zijtuin moet overzichtelijk zijn met ruimte voor het speelplezier voor onze jonge kinderen.''

RECHTLIJNIGE ACHTERTUIN

Om bovenstaande wensen te realiseren, is er gekozen om de basis van het tuinontwerp uit te voeren met strakke contouren, waarbij zichtlijnen vanuit het huis en de inpandige overkapping leidend waren. De woonkamer heeft direct zicht op de overkapping met sfeerverlichting, vanonder de inpandige overkapping kan er worden genoten van de vijver met waterpartij. Om na een werkdag aan de hectiek te ontsnappen, is er een sfeervol beplantingsplan gerealiseerd naast de vijver met ruimte om jezelf even terug te trekken. Wel zo prettig na een hectische dag werken!

OVERZICHTELIJKE ZIJTUIN

De zijtuin is overzichtelijk en met gevoel voor ruimte verwerkt in dit tuinontwerp. Een groot terras als middelpunt, vergezeld van een overkapping inclusief buitenbar. Gegarandeerd dat vrienden hier willen borrelen! De rest van de tuin is vormgegeven met gras, een looppad vanuit de oprit en enkele eyecatchers. Zo zijn er enkele meerstammige bomen verwerkt, omringd door vaste beplanting en bloeiers. Allen uitgelicht met een boomspot om ook in de avonduren te kunnen genieten van de tuin. Voor de kinderen een ingegraven trampoline, een aantal moestuinbakken en het geheel omringd door een beukenhaag. Speelplezier, ontspanning en privacy in één!

STIJLVOLLE VOORTUIN

Arriveren in stijl was het motto voor de voortuin. Met een chique houtlook poort, opgemetselde poeren met natuursteen afdekplaat en een levendige beukenhaag doet het aanzicht van de voortuin eer aan de bosrijke omgeving. De entree naar de voordeur is voorzien van een verhoogd bordes in lijn met de staptegels in het grind. Het looppad wordt omringd door een taxuswolk en de rest van het tuinontwerp bestaat uit intensieve clusterbeplanting van lampenpoetsersgras, hebe en twee meerstammige bomen in stoere, robuuste cortenstaal plantenbakken. Chique, landelijk en stijlvol!


E-mailen
Bellen
Map
Info