RIKKEN BESTRATING EN GROENVOORZIENING
 

TUINONTWERP DUIVEN

Een tuinontwerp is de basis voor iedere tuin. Bij Rikken bestrating en groenvoorziening snappen wij als geen ander hoe die tuin moet worden vormgegeven. Onze architecten maken van uw tuin een droomtuin. Een passend tuinontwerp is te realiseren voor iedere situatie!

''Met onze drukke baan willen wij een tuin met een laag onderhoudsniveau. Wel willen wij na een hectische dag kunnen ontspannen in luxe en de mogelijkheid hebben om met vrienden tot in de late uurtjes van de tuin te kunnen genieten.''

ARRIVEREN IN STIJL

Uitkijken om weer naar huis te mogen gaan. Dat is wat lijdend is geweest in dit tuinontwerp. Een vertaalslag van het interieur van de woning naar het exterieur. Strak, modern en een luxueus uiterlijk. Deze kenmerken worden tot uiting gebracht door de uitdrukking ''less is more''. Een subtiele afscheiding tussen voortuin en oprit door een natuurstenen opsluiting, twee strakke plantenbakken die het middelpunt van de tuin vormen en in lijn staan met staptegels en het heldere grind: modern, strak en luxe. De gebakken bestrating geeft de tuin karakter en mondt uit in een subtiele tuinafscheiding door een palenwand van Douglas staanders. De gestucte muur, grove keien en buxusbollen maken het ontwerp speels en strak tegelijkertijd. Voor de overige beplanting is gekozen voor Japans waaigras én twee Japanse zuilbomen om zo de privacy van binnenuit de woning te waarborgen. 

OVERZICHTELIJKE, RUSTGEVENDE ACHTERTUIN

Genieten van de rust na een drukke dag in een met gevoel ontworpen buitenruimte. In dit tuinontwerp is er gekozen voor een luxe overkapping met toegankelijk karakter. De lamellen, wandbekleding en sierpalen waarborgen tegelijkertijd de privacy in deze buitenruimte. Het onderhoudsvrije plafond en dakrand onderstrepen het gebruiksgemak in deze tuin. De rest van de buitenruimte ademt luxe door middel van een rustgevende watertafel, grote robuuste plantenbakken en staptegels in combinatie met helder grind. De gestucte muren zijn een luxueuze maar subtiele overgang naar zowel border als plek om te barbecueën. Door de geclusterde intensieve borderbeplanting met lampenpoetsersgras wordt de overzichtelijkheid, eenvoud maar strakke uitstraling duidelijk. De rest van de beplanting bestaat uit een meerstammige Perzisch Ijzerhout, twee meerstammige Judasbomen en varens. Speels, modern en luxe! 

E-mailen
Bellen
Map
Info