RIKKEN BESTRATING EN GROENVOORZIENING
 

TUINONTWERP

Ieder project valt of staat met een doordacht, evenwichtig en realistisch ontwerp. Om een tuin te laten voldoen aan uw wensen en behoeften zorgen wij, in samenwerking met u als klant, voor een passend ontwerp. Of het nou gaat om een kleine stadstuin, een grote villatuin of een bedrijfsterrein, wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg!  

HOE WIJ EEN ONTWERP REALISEREN

Voordat wij beginnen met het opstellen van een tuinontwerp, is het zaak kennis te maken op de locatie zelf. Zo kunnen de wensen en behoeften van u als klant worden vastgesteld en kan de locatie worden bekeken. Bij het bekijken van de locatie begint het gehele proces te lopen: indrukken van de omgeving, de bereikbaarheid en de bouwstijl van het huis of bedrijfspand. Tijdens het gesprek zullen een aantal zaken worden opgehelderd, zoals een aantal voorwaarden waar de tuin aan dient te voldoen. Wilt u graag een onderhoudsvrije tuin, of geniet u juist van het tuinieren in alle jaargetijden? Houd u van een strak ontwerp met rechte lijnen, of gaat u liever voor een modern ontwerp waarbij speelse contouren aanwezig mogen zijn?  

De volgende stap is het opstellen van een schetsontwerp, waarbij er een ontwerp wordt gemaakt dat voldoet aan alle wensen uit het eerste kennismakingsgesprek. Het eerste ontwerp zal worden opgesteld vanaf het nulpunt, zodat de tekening overzichtelijk en eenvoudig te lezen is. Om een eerste indruk te geven zal een grove schets worden overlegd met u voordat overgegaan wordt op het definitieve ontwerp. Vlakverdeling is bij dit onderdeel het uitgangspunt. Liggen de terrassen goed? Ziet u liever meer groen? Alle aanpassingen worden doorgesproken en meegenomen voor de volgende fase: het definitieve ontwerp.

Nadat bovenstaande zaken zijn voltooid, kan er worden begonnen met het definitieve ontwerp. De tuin wordt ingemeten, alle benodigde gegevens worden verzameld en de aandachtspunten uit het eerste en tweede gesprek worden meegenomen. Het definitieve ontwerp komt altijd als 2D-versie beschikbaar. Zo heeft u een goed overzicht van de indeling van de tuin en kunnen onze medewerkers aan de slag door de schaalverdeling. Wilt u liever een compleet beeld krijgen van uw toekomstige tuin? Wij leveren ook complete tuinontwerpen in 3D-visualisatie. Een sfeerimpressie, 3D-animatie en aanbevolen materialenplan komen uw kant op. Zo krijgt u het perfecte beeld bij datgene wat uw droomtuin moet worden.

Indien gewenst behandelen we in samenwerking met u het laatste onderdeel met betrekking tot het beplantingsplan, verlichtingsplan en onderhoudsplan. Door onze vakkennis zijn wij in staat een evenwichtig plan te maken, waardoor u in ieder jaargetijde kunt genieten van een sfeervolle, blijvend groene tuin. Graag bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn om uw droomtuin te ontwerpen, realiseren én onderhouden!

E-mailen
Bellen
Map
Info